Ring +45 30 50 00 31 eller mail@food-energy.dk

Drømmen om lakrids

Johan Bülow havde en drøm. En drøm om at lave lakrids, der gjorde en forskel. En umulig drøm om at lave et lille lakridskogeri i Svaneke. En umulig drøm om at knække koden for, hvordan man laver god lakrids – på køkkenbordet, small scale og med kærlighed og respekt for lakridsrodens magi.


 

Det gik ud over mors køkkengryder. Big time. Det krævede en 12-timer-om-dagen-ihærdighed, masser af vilje og ambition, samt ikke mindst et uventet besøg fra Australien før Johan Bülow og kæresten Sarah kom i mål.

Men…endelig. Den 7. juli 2007 klokken 10.00 blev dørene slået op. Lakridskogeriet på Glastorvet i Svaneke var en realitet.

Kl. 12.30 var alt udsolgt!

Resten af sommeren blev der kogt lakrids 18 – 19 timer i døgnet.

Det lille lakridskogeri var en succes. The rest is history. Hvis Apple genopfandt mobiltelefonen med sin iPhone, så genopfandt og revitaliserede Johan Bülow lakridsen. Lakridsen som produkt, lakridsen som krydderi, lakridsen som historie, lakridsen som magi, lakridsen som kærlighed.

Foreløbig deler Johan Bülow sin kærlighed for lakrids med forbrugere i mere end 16 lande: Specialbutikker, vinforretninger, designerforretninger og udvalgte hoteller. Lakrids by Johan Bülow har seks egne forretninger: Magasin på Kgs. Nytorv og i Lyngby, i Århus og i Tivoli – i den gamle cigarrulleforretning lige over for Den Flyvende Kuffert samt i Københavns lufthavn.  I London pryder Lakrids by Johan Bülow den kendte Harvey Nichols delikatesseafdeling, hos Fortnum & Masons og i New York står produkterne opmarcheret i Chelsea Food Market.

Det lille lakridskogeri på Glastorvet i Svaneke er et besøg værd – og her bliver stadigvæk rullet lakrids af levende mennesker.

 

WWW